Datum: 24.03.2023

Skvělé řešení pro vaše rostliny - SUPRESIL DUO®

Unikátní přírodní přípravek, který prospívá zdraví rostlin a omezuje výskyt škůdců a patogenů v půdě. Je založený na bázi dvou druhů užitečných mikroorganismů. Obsahuje spory i mycelium vybraných kmenů entomopatogenní houby Cordyceps (Isaria) fumusorosea a mykoparazitické houby Trichoderma harzianum.

 

Rostlinný biostimulant SUPRESIL DUO®

 

SUPRESIL DUO® je výsledkem několikaletého vývoje na Biologickém centru AV ČR v Českých Budějovicích a jeho složení je patentově chráněno. Vlastnosti výrobku byly ověřeny řadou experimentů a analýz. Biostimulant je schválen ÚKZÚZ, číslo rozhodnutí 5490.

Výhody biostimulantu SUPRESIL DUO®:

  • Jedná se o zcela přírodní produkt.
  • Obohacuje půdu či pěstební substrát o užitečné mikroorganismy.
  • Má pozitivní vliv na vzcházení rostlin.
  • Podporuje rozvoj kořenového systému.
  • Omezuje výskyt škůdců a rostlinných patogenů.
  • Urychluje rozkládání organických látek v půdě a uvolňování minerálních živin.
  • Stimuluje růst rostlin a zvyšuje jejich vitalitu a odolnost vůči stresovým faktorům.

Je povolen pro použití v ekologické produkci v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/848.

Po registraci a vyzvednutí či doručení přípravku vám zašleme na email dotazník spokojenosti. Pro hodnocení testování vás prosíme o jeho vyplnění po 1 měsíci od prvního použití testovacího vzorku.

Rozsah a způsob použití:

SUPRESIL DUO® je určen zejména pro pokojové rostliny, skleníkové, zahradní i polní kultury. Uplatnění nalezne při pěstování okrasných rostlin, bylin, zeleniny, ovoce i dalších plodin.

 

Návod na použití:

Přípravek je určen pro aplikaci do půdy nebo jako aditivum do pěstebního substrátu. Aplikuje se na povrch půdy před setím či sázením s následným zapravením do hloubky 5-10 cm, v případě ošetření půdy kolem vzrostlých rostlin, např. u pokojových květin v nádobách či ovocných stromů a keřů, stačí zapravit do povrchové vrstvy a následně rostliny přiměřeně zalít vodou.

 

Dávkování:

  • Pro polní použití – 200 ml přípravku/m2.
  • Pro aplikaci k pokojovým rostlinám a bylinám – cca 10-20 ml přípravku (1 polévková lžíce) na 1 květináč střední velikosti.
  • Jako aditivum do pěstebního substrátu – 200 ml přípravku na 100 litrů substrátu.

Poznámky k aplikaci: Přípravek obsahuje živé mikroorganismy, jejichž růst je podmíněn dostatečnou vlhkostí půdy. Před aplikací přípravku ani po jeho aplikaci nepoužívejte do půdy dezinfekční látky proti houbovým chorobám (tzv. přípravky s fungicidním účinkem). Viditelné změny můžete pozorovat na rostlinách za několik týdnů.

 

Podmínky skladování:

Přípravek SUPRESIL DUO® je potřeba skladovat v uzavřených originálních obalech při teplotách 5 - 12°C odděleně od potravin, nápojů, krmiv, dezinfekčních prostředků a obalů od těchto látek. Přípravek chraňte před mrazem, přímým slunečním zářením a sálavým teplem a uchovávejte mimo dosah dětí.

Kontakt pro spolupráci:

Úsek transferu technologií, tel: 387775060,  Ing. Petr Maršík, supresil-duo@bc.cas.cz a Ing. Monika Severinová,

email: supresil-duo@bc.cas.cz, tel: 387775500

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Ústav molekulární biologie rostlin
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA