Datum: 04.04.2019

Mobilní laboratoř Biologického centra vyráží za studenty a na jarní festivaly

S prvními jarními dny vyráží mezi lidi moderní vědecký showroom Biologického centra AV ČR - Mobilní laboratoř. Své první dvě letošní zastávky měla 1. dubna na gymnáziích ve Žďáru na Sázavou a ve Velkém Meziříčí. Za několik dní ji budou moci vědychtiví zájemci navštívit v Českých Budějovicích při oslavách Dne Země a na první máj v Semenci u Týna nad Vltavou.

Prvního dubna dorazila naše vědecko-popularizační laboratoř na Gymnázium ve Velkém Meziříčí a do Biskupského gymnázia ve Žďáru nad Sázavou, a nebyl to žádný apríl! Studenti si mohli vyzkoušet, jak pracuje molekulární biolog, dozvědět se o kultivaci rostlin v in vitro podmínkách nebo o virových onemocněních včel. O málo probádaném světě virů pohovořil také v přednášce virolog Ondřej Lenz. Zpestření studijní rutiny si tak zažila zhruba stovka gymnazistů.

V následujících týdnech se mohou zájemci na Mobilní laboratoř těšit například na Dni Země, který se koná v neděli 14. dubna u Vodárenské věže v Českých Budějovicích. Podle místa konání jsme uzpůsobili i program laboratoře, který se bude celý točit kolem čistoty a kvality vody, sinic a mikroorganismů ve vodě žijících a nebudou chybět ani ryby.

Milovníci motýlů by si zase neměli nechat ujít akci, která se uskuteční 1. května v Přírodovědném muzeu Semenec u Týna nad Vltavou a kam s naší mobilní laboratoří dorazí i vědecký specialista právě na motýly.

Zpět

 

KONTAKT

Biologické centrum AV ČR, v.v.i.
Ústav molekulární biologie rostlin
Branišovská 1160/31
370 05 České Budějovice

NAJÍT PRACOVNÍKA